Hoşgeldiniz...

Yürüttüğüm prodüksiyon çalışmaları başta olmak üzere aslında kendimle ilgili her türlü mevzuyu açıyorum size.
Zaten blog dediğin nedir ki?
Budur...

17.2.08

Aynısını Alırız Abicim!!!


Filmdeki mekanları fotoğraflarken kullandığımız lensleri aynen filmin kendisini çekerken de kullanacağız.
Bunu bilerek yapılan fotoğraf çalışmasında direk filmde hangi kadrajları alacağımızı gerçeğe çok yakın bir şekilde görebiliyoruz.
Yukardaki karede ben ve değişmez kırmızı montum görünüyor olabilir... Ama ordan beni çıkartıp yerine hikayedeki karakterimizi koyduğumuzda aylar sonra çekeceğimiz filmin karesi bütün herşeyi ile izleyiciyle şimdiden buluşmuş oluyor...
Posted by Picasa

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın ustam,hepimizin bildiği ünlü bir deyiş vardır."Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" der.Sitenizin pek çok takipçisiyle birlikte ben de kısa film çekme ve özellikle bir video montaj-kurgu yazılımını kullanma konusunda sizden pek çok şey öğrendim.Hem de öyle pek kolay kolay başka bir yerde bulamayacağımız kadar sağlam bir eğitim aldık sayenizde.Öğrenmeye de devam ediyoruz.Çok büyük emekler vererek çok güzel işler yapıyorsunuz.Filmlerinizi severek izliyorum.Çalışmalarınızda başarılar dilerken yeni filmlerinizi dört gözle beklediğimizi söylemek istiyorum.

Su dedi ki...

youtubeden bir göz attım şayin'e baya güzel bir şey ortaya çıkmış, başarılar, kamera açıları ve oyunculuk mükemmel, doğaçlama falan ciddi ciddi süper. sevgiler saygılar.

Adorno dedi ki...

Kadir Bey amatör ruh'un sınırlarını zorlayışınızla pek çok sinema gönüllüsüne ilham vermektesiniz.

"filmide fotoğraf çektiğiniz lenslerle çekeceğinizi söylemişsiniz." canon ef lensler kullanacağınızı sanıyorum. bir fotoğrafı 18-50 f/2.8 ile çekmişssiniz. Nacizane tavsiyem imkanlar dahilinde edinebileceğiniz sabit odaklı canon L serisi lenslerdir.

Çarpan faktörünü nasıl çözdüğünüzüde sitenizde yayımlarsanız sevinirim.

İyi çalışmalar dilerim.

ByeCush dedi ki...

Öncelikle şunu söylemeliyim ki ben bu işe başlamak üzereyken sizi tanıdım ve gaza geldim...Geçenlerde hatırlarsanız 2.el kısa film festivali atölye çalışmalarında birlikte olmuştuk ve İstanbul'dan sizin için geldiğimi söylediğimde çok şaşırmıştınız ama bu bir gerçekti...Aynı festivalde filmlerimiz bulunuyormuş!Hani sormuştum neden yarışmalarda yoksunuz diye sizde bana demiştiniz ki posta ile falan uğraşmak hiç işime gelmiyor diye :) ŞAYİN filminin kısadan hisse film festivalinde ön elemeyi geçmiş olması beni sevindirdi gerçi benim filmimin geçememeside bir hayli üzücü oldu ama orada ön elemeyi geçen bir filmim olduğunu düşünüyorum ŞAYİN

Adsız dedi ki...

Burayı da devamlı takipteyiz. İnşaAllah seneye de senin filmi izlemek istiyoruz abi sinemalarda. Başarılar...

ps"guvencagri": Bildiğim kadarıyla cevap vereyim. 35mm adaptörlerde görüntü focusscreen'e düştüğü, kamera da görüntüyü camdan çekiği için fokal çarpan olayı ortadan kalkıyor diye biliyorum. Abimizde de mini35 olduğu için böyle bir sorunu olmuyor.