Hoşgeldiniz...

Yürüttüğüm prodüksiyon çalışmaları başta olmak üzere aslında kendimle ilgili her türlü mevzuyu açıyorum size.
Zaten blog dediğin nedir ki?
Budur...

18.1.10

HandySLR'a Merhaba Deyin!


Sinema yapmak ümidi ile gidip Canon 5D MKii satın alan herkes hemen dumura uğradı.
Neticede sunduğu inanılmaz sinematik görsellik avantajına rağmen neticede alet bir DSLR idi ve açıkcası tutuşu ve kullanımı asla bir kamera gibi olmuyordu.

Handy35 ürününden sonra HandySLR ürününü bu yüzden geliştirdim.

Bu ürünün diğer firmaların geliştirdiği DSLR çözümlerinden bir farkı var. O da bu tasarımın diğerlerinin aksine koca bir saçmalık değil gerçekten işe yarayan ve çalışan bir tasarım olması.

Mikrofun modülü ve LCD bağlantısını gerçek anlamda çözen tek tasarım.
Üst tutma kolu sayesinde sadece omuz üstü değil bütün elde çekimlerde kullanabileceğiniz yegane tasarım.
Adaptif ağırlık merkezi ayarlana özelliği olan tek tasarım.
Ekran takarken ekranı ister üstte ister yanda kullanabilme şansı veren devrim niteliğinde bir monitör tutucusu da yine HandySLR da en gurur duyduğum özelliklerden birisi.

Bu aleti kendim alıp kullanırken mest olmak için yaptım.
Şubat ortasında sahiplerine gönderilmeye başlanacak.
O zaman kadar da önsipariş almaya başlayacağım.

Fiyat bilgisi ve diğer teknik bilgiler + demo videosu çok yakında handyfilmtools.com da olacak...


10 yorum:

Unknown dedi ki...

Abi 'naaaptın' sen yahu 8)

Hepa dedi ki...

Güzel olmuş,ama sanki üst tutma kolu bütün ergonomisini bozmuş gibi duruyor.Üst tutma kolunun bağlantı noktası, arkaya denk gelmesi DSLR'lerin arkadaki LCD'lerini hafiften görmesini engelleyecek gibi sanki duruyor.Orta merkezde belki çatallı bir çubuk olsa arkası boş olup, omuz destek aparatı da oynar başlıklı olsa sanki orayı gögsümüze dayayıp direksiyon gibi tutup manfrottonun şu direksiyon tasarımı gibi de kullanılan bi işlevi olabilir.

Umarım en kısa zamanda tasarımı reel olarak görme fırsatımız olur, tutma kolları biraz daha açıkta olursa sanırım ellerde dengeleme daha iyi olur.

Kadir Köymen dedi ki...

Hepa http://handy35.blogspot.com/2010/01/say-hello-to-handyslr.html adresini bir incele lütfen.

Ne yazık ki bu ürünle ilgili eleştirini kabul etmiyorum çünkü gerçekten bahsettiğin noktaları zaten değerlendirdim. dezavantaj saydığın şeyler aksine gerçekten bir gün kullanırsan avantaj olduğunu göreceksin.

HandySLR mark 2 nin kendi ekranını kullanmak üzerine optimize edilmedi.
Harici bir monitör bağlayarak filmini çekmek isteyenler için optimize edildi ve dahası eğer monitör kullanılmasa bile omuz üstünde çekimde hiçbir sıkıntısı yok. Ekran engelsiz bir şekilde görüntülenebiliyor...

Hepa dedi ki...

Tabi şimdi 2 render ile görmek ayrı, gerçek fotoğrafları ile üzerinde DSLR ile görmek ayrı, o zaman ergonomisi daha iyi oturacak.

Zaten dediğin gibi noktalara dikkat etmişsen ki bunlar en belirleyici noktalar oluyor güzel bir ürün çıkacaktır eminim ki.Hem üretim, işçilik olarak hem kullanım olarak.

Monitör tutacağı daha iyi gözüküyor bu renderlarda oldukça işlevsel olmuş bu.

Volkan Doğruk dedi ki...

Çok güzel bir haber .Tüm DSLR kullanıcıları için iyi bir ürün. Uygun fiyata follow focus da gelecektir diye bekliyorum .

Unknown dedi ki...

690$ .. 4-5 metal parcasi. yapmayin ya. giydirmek diye buna denir. tum aksesuarlariyla alsan, 1000$ ustu. 5dmk2 2500$ 3500$ oluyor. lens alicaksin ff bir lens 1000$ alti degil. [B]terbiyesizlik diye buna derim ben.[/B]

http://www.bhphotovideo.com/c/product/589903-REG/Canon_3238B001_XH_A1s_3CCD_HDV_Camcorder.html#specifications

3395$ Canon XH-A1s 3CCD HDV Camcorder ..

Kadir Köymen dedi ki...

saygısızlık + bilgisizlik bir araya gelince böyle yorumlar ortaya çıkıyor ne yazık ki. Neyse saygısızlık kısmına benim yapabileceğim bişey yok. Ama bilgisizliğin için yardımcı olmak isterim.

Lütfen aşağıdaki PDF i incele...

http://www.handyfilmtools.com/dslrrigcomparison.pdf

coskun dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
coskun dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kıvanç Çetin dedi ki...

Amatör ve orta metraj bir film çekmeye çalışıyoruz, 1 aydır senaryo ile uğraşıyoruz tüm detaylarını atlamadan yazıp 2 ay sonra çekimlere başlayacağız ve bazı konularda yardıma ihtiyacımız vardı ve Kadir Köymen'in kendi sitesinde gerçekten çok güzel bilgiler bulduk. Gerçekten çok yardımcı olacak şeyler.Fakat bu alete sıra gelince gerçekten çok pahalı, 3-4 demir parçası demiyeceğim çünkü burda para tutan şey malzeme değil işçilik, fakat benim gibi öğrenci arkadaşlar için bu gerçekten çok pahalı. ben bu aleti, mikrofonu, mikrofonları bağlamak için o kutuyu ve en az 7 inçlik bir ekranı alırsam yandım :D acaba tüm aksesuarlarıyla yani ekranıyla fiyatı tam olarak ne kadar?