Hoşgeldiniz...

Yürüttüğüm prodüksiyon çalışmaları başta olmak üzere aslında kendimle ilgili her türlü mevzuyu açıyorum size.
Zaten blog dediğin nedir ki?
Budur...

6.12.05

500 GB

İşte hayatımı herşeyimi bütün anılarımı videolarımı filmlerimi fotoğraflarımı çektiğim filmleri ve de aile kayıtlarını ses kayıtlarını software ve bütün internetten indirdiğim ıvır zıvır ilginçlikleri tek bir diskte toplamak için bi taşınabilir external HDD aldım.
500 GB fazlası ile yeter diye düşünüyodum ama sanırım çok da zorlanmadan dolucak :)

Belki de neleri devamlı yanımda taşımam ve neleri geride bırakmaktan çekinmiycem şeklinde bir ayrıma gitmeliyim...

formac diye bir marka ve firewire portu üzerinden bilgisayara bağlanıyor. Arkasında ayrıca 800mbit lik firewire2 çıkışı da var...

Bir gün HDV video ile çalışacak olursam sanırım bunun gibi bi disk daha almak gerekebilir :)

Gigabyte başına en makul fiyata iniyor bu disk. 1.40 YTL'ye 1 GB data... Özellikle bilgisayarla artık kardeş gibi olup onsuz boğazımızdan bi lokma geçmez hale gelmişken biriktirip de sileeye kıyamadığımız datalar o kadar fazlalaşıyor ki çok geçmeden terabytlar yetmeyecek gibi :)

2 yorum:

raymex dedi ki...

Merhaba,

Bir blog açman çok güzel olmuş, bu sayede sanırım hem sen daha sık güncel bilgi girebileceksin hem de bizler seni daha rahat takib edebileceğiz.

Gelelim yazının konusuna :) 500GB'lik taşınabilir diskler gerçekten çok kullanışlı, bende de 400gb'lik bir tane var, neyim var neyim yok içine atıyorum, herşeye ulaşmak çok hızlı ve kolay oluyor. Ayrıca istediğin yere taşıyabildiğin içinde çok pratik. Ancaaak içersinde desktop PC'ler için geliştirilmiş harddiskler taşıdıkları için aslında taşımaya çokta uygun cihazlar değiller. Çünkü bu diskler sabit duracak cihazlar düşünülerek yapıldıklarından sarsıntılara karşı daha hassas cihazlardır. Bu nedenle benim tavsiyem özellikle, tüm mal varlığını içinde taşıyacağın bir cihaz olacağını düşünürsek, bu cihaza fazla güvenip içersine tek kopya veriler koymamandır.(büyük ihtimal sende bunu yapıyorsundur zaten ama ben yinede söylemek istedim)

Aslında tüm değerli dijital verileri (resim, video) tek diskte saklamak yerine RAID 1 veya RAID 5 özelliği olan cihazlarda saklamak çok daha güvenli(ve 2-3 kat daha pahalı) olacaktır. Bu cihazlar verileri aynı anda iki farklı fiziksek diske yazdıkları için disklerden birinin bozulması durumunda bile verilerin kaybolmasını önlemiş olurlar. Ayrıca bazı konfigürasyonlarda(RAID 5 veya RAID 10) disk performansınıda arttırırlar. Şuan yeni PC'lerinde SATA disk denetleyicileri RAID desteği de vermeye başlamıştır.

Yıldıray

NOT: Pazartesi(18.02.2008) günkü seminere gelmek istiyorum ama öğlen 13:00'te olması nedeniyle gelmem pek mümkün değil :( keşke 18:00'den sonra olabilseydi..

raymex dedi ki...

hoş iki yıl önceki mesaja yorum yazmışım :P artık ne veriler akmıştır 500GB'lik diskin üstünden kimbilir :D